21 mei 2019

Scientific Summits: nog enkele plaatsen

Scientific Summits

24 en 25 mei

 

Vrijdag en zaterdag vindt de Scientific Summits plaats. Voor deze zevende editie trekken we naar het Thermae Palace in Oostende, schitterend gelegen op de zeedijk met ruime parkeervoorzieningen. Mis de kans niet om erbij te zijn! 

Het programma en een overzicht van onze sponsors

 
 
 
18 april 2019

Verbod op vaginale mesh-implants

F.D.A. heeft beslist dat vaginale mesh-implants voor herstel van zakkingen met onmiddellijke ingang moeten gestopt worden!

 
27 januari 2019

EAU dringt aan op Europese actie ter preventie van prostaatkankersterfte

Naar aanleding van recente publicatie die een stijging toont van prostaatkankersterfte en detectie in laattijdig stadium a.g.v. daling in PSA  (cancer statistics 2018 en 2019) werd op EAU-niveau gewerkt aan een 'policy paper' over prostaatkanker ter attentie van de EU. 

Prostaatkanker is immers een belangrijk gezondheidsprobleem en verhoogde aandacht is op zijn plaats. 

Er wordt gepleit voor een uniform Europees vroegdetectie-programma volgens risicoprofiel.

Thumbnail
20 december 2018

Onbeschikbaarheid BCG

MSD laat weten dat de productie BCG volledig zal stilliggen in januari en februari. We moeten de komende jaren rekening houden met 25 % lagere productie en aanbod. 

02 oktober 2018

Roken en Blaaskanker: twee professoren over het verband

Niemand twijfelt er nog aan: roken is slecht voor de gezondheid. En toch blijven velen de gevolgen van roken onderschatten. Het verband met longkanker en hart- en vaatziekten is algemeen gekend. Maar wist u dat roken ook blaastumoren in de hand werkt?

Thumbnail

Nieuws

Urology - General
21 mei 2019

Scientific Summits: nog enkele plaatsen

blaas Vrouwelijk Bekken
18 april 2019

Verbod op vaginale mesh-implants

Vind mijn uroloog

Vul een postcode in om een uroloog te zoeken.

Open studies

Phase 1

Een dubbelblind, gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek ter vergelijking van de veiligheid en werkzaamheid van AMDC-USR met placebo bij vrouwelijke proefpersonen met stressincontinentie

Het doel van dit onderzoek is om de veiligheid en werkzaamheid te evalueren van een nieuwe medische procedure waarin er spiercellen van de patiënt worden afgenomen en verwerkt, die dan opnieuw in de weefsels van de urinewegen van de patiënt worden geïnjecteerd. Men denkt dat deze cellen deel gaan uitmaken van het weefsel waarin ze geïnjecteerd zijn. In theorie kan dit helpen om meer controle te krijgen over de urineopslag en -lozing (urineren)

phase 3

Ge-hypofractioneerde radiotherapie als primaire behandeling voor prostaatkanker: een gerandomiseerde studie waarbij de toxiciteit van 2 verschillende hypofractionatie schema’s worden vergeleken.

Externe radiotherapie (RT) is een standaardbehandeling bij prostaattumoren (PC). Zeer goede resultaten werden beschreven na hoge dosis RT. Actueel wordt bij externe RT dan ook een dosis toegediend van 74-80 Gy ter hoogte van de prostaat. Dit wordt gegeven in 1.8-2-Gy fracties zodat de totale behandelingsduur 7-8 weken in beslag neemt. In ons centrum worden patiënten met prostaatkanker klassiek behandeld in 38 fracties tot een totale dosis van 80 Gy. De totale behandelingsduur is +/- 8 weken.

Vacatures

Promovendus voor neuromodulatie-project

datum
16 januari 2019
plaats
Nijmegen

Uroloog - regio Oost-Vlaanderen

datum
23 december 2018
plaats
Oost-Vlaanderen

2 urologen – Nieuw-Zeeland

datum
11 november 2018
plaats
Auckland, Nieuw-Zeeland

Algemeen Uroloog Bourgogne

datum
8 september 2018
plaats
Bourgogne-Franche-Comté