Social Responsibility

De Belgische Vereniging voor Urologie neemt ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid op door een aantal initiatieven gericht te ondersteunen. Zo is onze vereniging momenteel partner van de volgende initiatieven:

  • ICPB - De Interstitiële Cystitis Patiëntenvereniging België werd opgericht om de belangen te behartigen van mensen met Interstitiële Cystitis in relatie met hun ziekte. Dit gebeurt door het verstrekken van informatie aan patiënten en hulpverleners, het aanbieden van contact- en ontmoetingskansen en het stimuleren van verder wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling.

  • Wij Ook - Wij ook biedt ondersteuning en informatie aan prostaatkankerpatienten in Belgie. Wij Ook wil wat betreft prostaat aandoeningen in het algemeen en prostaatkanker in het bijzonder het publiek voorlichten en opvoeden en de patiënten de nodige bijstand verlenen.

  • Stoma Ilco - Stoma Ilco vzw is een zelfhulpgroep van, voor en door stomadragers. Stoma Ilco vzw geeft informatie en voorlichting over het dagelijks leven met een stoma en houdt op de hoogte met betrekking tot recente ontwikkelingen.

 

Indien u van mening bent dat de Belgische Vereniging voor Urologie ook uw initiatef zou kunnen ondersteunen en een meerwaarde zou kunnen geven kan u een mail sturen naar het secretariaat van de BVU via secretariaat@bvu.be