Nieuws

20/09/2017

Dear colleagues and friends,

We would like to invite you to Zuid West Limburg for the 17th edition of the annual congress of the Belgian Association of Urology (BAU), taking place on 1 & 2 December 2017 at the Stayen congress facilities in Sint-Truiden. 

18/11/2016

Dear colleagues,

After the 14th edition in Spa in 2014 and the 15th edition in Antwerp in 2015, the 16th edition of the annual congress of the Belgian Association of Urology (BAU), will be held on December 2 & 3, 2016 in liege at the Palais des congrès.

Theme of this year is
“COMPLEX & COMPLICATED SITUATIONS : HOW TO DEAL WITH?”.

15/09/2016

Op vrijdag 28 oktober vindt in zaal ‘De Schelp’ van het Vlaams Parlement een studienamiddag plaats. Dit symposium is een initiatief van de Belgische Vereniging voor Urologie (BVU).

Onderwerp van dit medisch symposium:

“De rol van wetenschappelijke verenigingen in het Vlaams kwaliteitsbeleid: op zoek naar een formele, gestructureerde wetenschappelijke overlegstructuur in de ontwikkeling van kwaliteitsindicatoren en een Vlaams eisenkader.”

Meer info kan u terugvinden op de website www.qualityandpeers.be

23/06/2016

Naar aanleiding van een recent nieuwsbericht op het VRT-nieuws werd de BVU geconfronteerd met heel wat vragen van patiënten en artsen ivm een nieuwe techniek voor de robot prostatectomie (“Retzius-sparende” of “Bocciardi-techniek”) in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

Begeleidende krantenartikelen die verschenen in Het Laatste Nieuws en De Morgen spreken van een ingreep via de anus, hetgeen een lapsus is.

23/12/2015

De diensten urologie van het AZ Turnhout en het AZ St. Elisabeth Herentals organiseren op zaterdag 30 januari 2016, samen met het bestuur van de Belgische vereniging voor urologie (bvu), de Elautprijs 2016
Het symposium zal plaatsvinden in het Paterspand, Turnhout.

Klik hier om u in te schrijven.

Inschrijven kan tot en met 16 januari 2016.

06/10/2015

Het KCE (Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg) heeft recent haar rapport gepubliceerd betreffende nierkanker bij volwassenen.
Het rapport kan u hier consulteren: KCE Rapport nierkanker bij volwassenen
 

12/03/2015

Vanwege de firma MSD Belgium hebben we het bericht gekregen dat eind maart terug een levering verwacht wordt van het middel Oncotice® , dat gebruikt wordt als spoelmiddel van de blaas bij high risk oppervlakkig invasieve blaastumoren en bij carcinoma in situ.
Gezien de vele bestellingen zal het voorlopig nog niet in de groothandel beschikbaar zijn, enkel de ziekenhuizen worden bevoorraad.
Een tweede levering van het product wordt verwacht in april.

18/02/2015

De firma Merck Sharp & Dohme heeft ons laten weten dat er een tijdelijke stockbreuk is van BCG, een spoelmiddel dat gebruikt wordt bij de behandeling van hoog-risico niet-invasieve blaastumoren en bij vlakke, hooggradige poliepen (carcinoma in situ).

Deze stockbreuk is een wereldwijd fenomeen en is een gevolg van een verhoogde vraag en productieproblemen. Andere firma’s die gelijkaardige middelen produceren zitten al langer met productieproblemen en kunnen dit voorlopig niet opvangen.

28/01/2015

Op 24 en 25 januari 2015 vond de jaarlijkse Elautprijs plaats in het Mercure Hotel in Roeselare. Het wetenschappelijk programma was zoals beloofd weer een topper. Binnen het aanstormende urologische talent vielen de volgende toekomstige collega's in de prijzen:

17/01/2015

De Dienst Urologie van het AZ Delta ziekenhuis te Roeselare heeft het genoegen om U samen met het bestuur van de Belgische Vereniging voor Urologie (BVU) uit te nodigen voor de Elautprijs 2015.
Het symposium zal doorgaan op zaterdag 24 januari 2015 in het gloednieuweMercure Hotel in Roeselare.

Het wetenschappelijk programma belooft opnieuw een topper te worden.

Uiteraard mogen ook de partners niet ontbreken. Voor hen werd er een boeiend partnerprogramma uitgewerkt.

Pagina's