Behandeling van prostaatkanker anno 2015 - VZW Urobel

vrijdag, 6 maart, 2015 - 08:30 tot 16:00

VZW Urobel organiseert: 

Behandeling van prostaatkanker anno 2015 - Interactieve workshops

robot, laparoscopie, katheters, en katheters voor zelfsondage

Op deze congresdag delen ervaren urologen hun kennis en expertise in de behandelingsmogelijkheden van prostaatkanker. Gespecialiseerde verpleegkundigen verduidelijken hun rol binnen het geheel van de begeleiding en verzorging van de patiënt. In de namiddag zijn er interactieve workshops waar je zelf aan de slag kan gaan. Je wordt meegenomen in de wereld van (driedimensionele) laparoscopie en robotchirurgie. Ervaar zelf hoe het voelt om deze toestellen te bedienen!

Tevens gaat er ruime aandacht naar het katheterbeleid. Je krijgt heel wat tips en tricks die je kunnen helpen in de verzorging van de urologische patiënt. Ook de firma’s zijn paraat om hun materialen te demonstreren en info te geven over het juiste gebruik ervan.

Daarnaast is er de mogelijkheid tot het uitwisselen van ervaringen in de intra- en extramurale zorg. Hoe kunnen we optimaal samenwerken om de kwaliteit van zorg voor onze patiënten te verbeteren?

We kunnen rekenen op heel wat enthousiaste sprekers die graag hun kennis en kunde met je willen delen.

Iedereen die op één of andere manier zorg draagt voor de urologische patiënt is welkom!
Zowel (urologisch) verpleegkundigen in de intramurale zorg, thuisverpleegkundigen als leerkrachten in de opleiding verpleegkunde zullen op deze dag een beter beeld krijgen over de behandeling van patiënten met prostaatproblemen. 

Locatie:

PXL-Congress (Gebouw D) Elfde-Liniestraat 23A 3500 Hasselt 

Meer informatie: Behandeling van prostaatkanker anno 2015 - Brochure